Барський ліцей №2 Барської міської ради Вінницької області. Редизайн території

Updated: Apr 4

Минуло досить багато часу аж поки я повернувся до візуалізації концепції території школи. Тепер мета більш чітка. Педагогічний колектив та директор наголошували на бажанні побачити зелену зону та шкільну площу із новим покриттям, а тепер додалася ще й потреба розвиваючого використання території.

Для пошуку ідей, як правило, звертаються до найбільшої світової скарбнички ідей - Pinterest. Там знайшлися сотні варіантів використання стін та та шкільних площ, але мало які із них можна застосувати у наших реаліях і назвати "функціональним та розвиваючим". Врешті були відібрані кілька варіантів за посиланням.

Ось деякі із них: лабіринт, таблиця Піфагора, "дерево найкращих", сонячний годинник.

Знаючи про план утеплення школи, також встиг змоделювати можливий вигляд фасадів будівлі. З них і почнемо.

У листопаді будівля виглядала так:

Сучасний вигляд головного корпусу ліцею № 2 у місті Бар

Враховуючи здійснення робіт з утеплення, запропонуємо трохи декорувати фасади. Сірий колір основи буде чудово підкреслювати яскравий геометричний візерунок. Встановлені нові ліхтарні стовпи та показані липи із сформованою кроною.

Уздовж корпусу після окультурення газону встановляться лавки, що перетворить цю частину території на гарну і охайну зону відпочинку школярів під час перерви у сонячні весняні дні.

Центральний вхід - без змін, окрім фасадів.

Періодично підіймається питання про огорожу школи, та й жителі міста бачили, що зведення її вже розпочиналось, але з технічних причин призупинилось. Так виглядав би паркан по закінченню робіт.

Перейдемо до зеленої зони у внутрішньому дворі школи. Попередня версія цього проєкту вже раніше демонструвалась у Фейсбук.

Розглянемо детальніше. Візуалізації показують наше бачення розвитку території: створення нового газону у зеленій зоні, прокладання пішохідних доріжок до центрального елементу, встановлення лавок.

Головним елементом оберемо березу, яка уособлює життя і пробудження природи після зими. Слід також наголосити, що на зображеннях показано реальне розташування дерев на зеленій зоні та проєктне оздоблення фасадів будівлі.


На завершення розглянемо, якого вигляду може набути шкільна площа з новим покриттям та із нанесеними зображеннями, які зроблять її більш функціональною. Зокрема, цікавим елементом є сонячний годинник. Залежно від географічних координат на покриття наноситься малюнок циферблату (відмітка "12 годин" вказує на північ ) та мітки місяців року, на які може ставати учень, а його тінь вказуватиме час доби. Про найпростіший метод розрахунку розказано тут.

Для перегляду картинок більшого розміру переходьте до галереї


Також читайте про концепцію реконструкції центральної частини міста Бар, про будинок із контейнерів, про використання візуалізації до початку будівництва та про територію Барського коледжу транспорту та будівництва



Усі зауваження та пропозиції приймаються в коментарях під статтею :)



©2019 Viz4d.